Lintu tuli taloon

kertojana Caramia

" Milloin se tulee? " Wonder kysyi kärsimättömänä kun seisomme tallin oven edessä.
" Elias laitto viestiä hetki sitten et ne on ihan just täällä... " rauhoittelen siskoani ja katsahdan kelloa. Kuin tilauksesta pihaan kaartaa tallityöntekijämme Eliaksen musta maasturi traileri perässään. Mies vilkuttaa hymyillen kuskin paikalta ja parkkeeraa tallin eteen.
" Se oli tosi rauhallinen koko matkan, eiköhän oteta se pihalle ", mies tervehtii astuessaan ulos autosta. Wonder hypähtelee innoissaan trailerin etuovelle ja kiskaisee sen auki. Ulos kurkistaa utelias rautias pää.
" No terve! " Wonder hihkaisee ja kiipeää irrottamaan tammaa. Pyörittelen silmiäni mutta virnistän pienesti ja lähden avamaan lastaussiltaa.

Lintu pakittaa trailerista pihalle valonnopeudella ja vetää kiroilevan Wonderin perässään tallipihalle, johon se jää pää korkealla tutkimaan paikkoja.
" Hehe, se on aika voimakas tyttö... " Elias virnistää ja menee taputtamaan Lintua kaulalle. Tamma hirnuu kutsuvasti tarhojen suuntaan ja herättää muunmuassa nuoren Onni-orin kiinnostuksen. Onni rupeaa ravaamaan tarhassaa häntä korkealla ja hirnuu tammalle ihastuneena.
" Jaaha, Onni tais rakastua samantien ", naurahdan ja kerään tamman kamppeet maasturin takaluukusta. Wonder menee kävelyttämään rautiasta tammaa tallin ympäri ja Elias auttaa mua varusteiden kannossa satulahuoneeseen.

" Siitä tulee varmaan tosi varma kenttäsuokki ", Elias juttelee ja tutkailee tammaa joka on päässyt uuteen ikiomaan karsinaansa ja syö nyt sille tarjottuja heiniä hyvällä ruokahalulla.
" Joo, sillä on tosi kivat vanhemmat ja täydellinen rakenne. Tietysti ehkä vähän luja luonne mut musta tuntuu et niistä tulee Wonderin kanssa ihan hyvä parivaljakko. Samanlaisia paukapäitä molemmat ", nauran ja nojaan karsinan oveen mietteliäänä. Tamma pärskähtää ja vilkaisee meitä kulmiensa alta ilkikurinen pilke silmäkulmassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taivaalta sataa tähtiä